Avond Advocaat

algemeen

welkom bij de Avond Advocaat.

De Avond Advocaat, ook overdag werkzaam, kan u bijstaan op diverse terreinen van het burgerlijk (civiele) recht en het bestuursrecht.


U zoekt een advocaat. Dat is eigenlijk niet zo mooi, want dan hebt u blijkbaar een probleem, waar u samen met de wederpartij niet uit kunt komen. In sommige gevallen moet daar ook een rechter aan te pas komen. U kunt bijvoorbeeld niet zelf de echtscheiding uitspreken.
Veelal is het probleem zelf al vervelend genoeg, maar ook het juridisch taalgebruik dat daarmee gepaard lijkt te moeten gaan, maakt het probleem alleen maar ondoorzichtiger. Wat is bijvoorbeeld een onrechtmatige daad. Dat klinkt behoorlijk ernstig, maar kan gewoon een ongelukje zijn geweest.
Dat taalgebruik is niet helemaal te vermijden, maar Avond Advocaat kan het echter vaak wel makkelijker en toegankelijker voor u maken. De vertaalslag voor u maken, als u bepaalde dingen niet begrijpt of onduidelijk vindt.
U kunt bellen maar ook mailen naar contact@avondadvocaat.nl waarna er op korte termijn een afspraak met u wordt gemaakt voor een persoonlijk gesprek. Het kantoor is gevestigd in het centrum van Den Haag, op loopafstand van Hollands Spoor en Centraal Station en daardoor met alle vormen van openbaar vervoer makkelijk bereikbaar. Er is voldoende (wel betaalde) parkeerruimte voor de deur.

U zag het al staan: de naam van dit kantoor is Avond Advocaat. Dat betekent dat u tijdens kantooruren maar ook in de avonduren een afspraak kunt maken. Soms is dat plezieriger. U hoeft geen verlofuren op te nemen of u hebt makkelijker een oppas voor de kinderen.
U neemt bij het kennismakingsgesprek, behalve een geldige legitimatie, zoveel mogelijk schriftelijke (bewijs)stukken mee die betrekking hebben op het probleem, waarna zo snel mogelijk de mogelijkheden met u worden besproken. Maar ook de onmogelijkheden. Zo weet u snel waar u aan toe bent.
Ook met betrekking tot de kosten die daar voor u aan verbonden zijn. In ieder geval zal worden onderzocht of u in aanmerking komt voor een zogenoemde toevoeging. U kunt dat ook zelf alvast beoordelen door te kijken op de site van de Raad voor Rechtsbijstand www.RVR.ORG

De deskundigheid van Avond Advocaat betreft vooral het burgerlijke recht, dat wil zeggen het recht tussen burgers onderling, maar ook met zaken tussen u en de overheid kunt u bij Avond Advocaat terecht. Kijkt u vooral verder op deze site naar de rechtsgebieden en de Algemene Voorwaarden. Staat uw probleem er niet bij, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen om te laten beoordelen of dit kantoor u toch behulpzaam kan zijn.

De ervaring leert dat iedere zaak anders is. Daarbij helpt alleen een persoonlijk gesprek.
Misschien hebt u nu al de advocaat gevonden die u zocht.


Avond Advocaat is aangesloten bij de Geschillencommissie Advocatuur
mr.drs. I.D. Nelis is ingeschreven als advocaat bij de Nederlandse Orde van Advocaten

Huijgensstraat 16 2515 BD Den Haag
T 070 388 63 64 / 06 411 10 100
F 070 388 65 79
contact@avondadvocaat.nl